16:00

Luleå SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Luleå SK

Ohtana/Aapua och Luleå SK spelar 3-3 (1-2) på Byavallen i Aapua.
LSK inleder bäst och i den femte minuten kommer Robert Johansson i skottläge och bågar bollen som via ribban går över målet. I den 15:e minuten får vi inte bort bollen ur straffområdet utan Anton Lomakka kan bredsida in 0-1. OA kommer snabbt tillbaka när Hector i den 17:e minuten kastar ett långt inkast som Anders Palo skarvar vidare till Joel Hiltunen som med ryggen mot mål klackar in kvitteringen 1-1. I den 21:a minuten släpper Hugo Fagervall ett könsord åt sig själv efter att han missat en nick, till allas förvåning renderar detta Hugo rött kort, kändes som en utvisning man ser i pojklagssammanhang. Efter utvisningen tar LSK ett litet grepp om spelet men första riktiga chansen har OA när Danne Mäki drar på ett hårt skott från 16 meter men tyvärr över. I den 38:e minuten går en långboll över vårt mittbackspar och Robert Johansson löper sig loss och sätter bollen upp i nättaket till 1-2. Minuten senare spelar vi taffligt försvarsspel och LSK får två chanser i samma anfall men vi får undan bollen. Strax före paus tar sig en LSK:are igenom i mitten och faller inne i straffområdet, domaren friar men kunde också blåst. Vi går till paus med underläge 1-2 vilket är ett rättvist resulatat.

Andra halvlek inleds med att Johan Svanlöv får på ett bra vänsterskott som målisen styr till hörna. OA har repat mod i paus och uppträder nu mer aggresivt och i den 64:e minuten fälls Danne Mäki just utanför straffområdet. Frisparken sätter Hector Garcia snyggt förbi målvakten till 2-2. OA har nu sin bästa period i matchen och i den 70:e minuten slår Kotten Ylipää en frispark från mittplan som Adam Zingmark elegant tar ner med bröstet vänder på en femöring och på volley sätter han bollen högt intill målisens vänstra stolpe - ett utsökt vackert mål. Tyvärr håller vi bara ledningen i tre minuter då vi orsakar en lite onödig straff som Robert Johansson bredsidar in till 3-3. Sista kvarten blir LSK:s och dom har ett par farliga chanser, först ett dåligt bakåtspel till Felle som LSK bryter och skottet mot tomt mål tar i utsidan av stolpen, sedan ett vasst skott som Felle med möda parerar. OA sticker upp med ett Mäki skott, hårt men åter över ribban. Sista läget får LSK när man får nickläge från nära håll men Felle klistrar bollen och slutresultatet blir 3-3.

Sett över hela matchen får vi vara nöjda med oavgjort då vi spelade sista 70 minuterna med 10 man. Försvarsmässigt var det inte heller denna gång klockrent vilket 8 insläppta på två matcher vittnar om. Plusset går till Anders Palo. Mttfältet fick slita lite extra efter utvisningen och gjorde det bra, plussen till Hector Garcia och Danne Mäki, plus också till Martin Tano som kom in efter paus. Offensivt började Joel Hiltunen bra men fick utgå med en muskelbristning efter 30 minuter. In kom Adam Zingmark och vann det mesta i luften och dessutom ett drömmål av sällan skådat slag. I LSK var Måns Engberg bra i backlinjen och Robert Johansson var bäst bland deras offensiva spelare. Domare Oscar Broberg Sandberg gör en godkänd insats även om utvisningen för ett könsord riktat mot sig själv är på tok för hård. Skulle detta tillämpas i ex Finland skulle lagen vara utan spelare redan i halvtid.
Hörnor; 1-2, Gula kort 2-3, Röda kort 1-0

Laget;Felle - Liam, Palo, Kotten, Micke K - Johan S, Mäki, Hector, Nisse K - Joel, Hugo
Avb: Adam, Martin T, Abdul, Elias Y, Elias P, Johan P, Thewin